2021.02.22
|
Allmän

Metric Accounting förvärvas av Balanco Accounting

Den finska revisionsbyrån Balanco Accounting tillkännagav idag det strategiska förvärvet av svenska Metric Accounting. Alliansen gör att Metric Accounting och Balanco Accounting nu kan erbjuda gränsöverskridande tjänster inom redovisning och affärsstöd från över 70 experter i Sverige och Finland. Genom att och förena djup kunskap om båda marknaderna och ett brett urval av relevanta tjänster, ges nu fler små och stora företag möjlighet att på ett smidigt sätt växa internationellt. Metric Accounting är en sammanslagning av LR Sollentuna, AndCounting och Mevona som alla blir en del av det nya varumärket.

Den strategiska alliansen innebär att Balanco Accounting köper Metric Accounting. VD:n för Metric Accounting, Edith Lau, kommer också att bli partner och styrelseledamot i Balanco Group. Båda varumärkena kommer att fortsätta att finnas på sina lokala marknader även i framtiden. Förvärvet är en del av en långsiktig tillväxtstrategi för Balanco Accounting och Metric Accounting.

”Starka affärsförbindelser mellan Sverige och Finland gör alliansen mellan Metric Accounting och Balanco Accounting naturlig. Genom att kombinera expertis om respektive lokal marknad med ett brett utbud av gränsöverskridande tjänster blir vi en stark partner för företag som vill expandera både i Finland och Sverige. Att vi delar samma grundinställning till vad som bygger ett attraktivt erbjudande, fokus på kunduppleveslen och högkvalificerad kompetens, borgar också för ett lyckat samgående”, säger Mikko Marttunen, VD för Balanco Accounting.

”Vi såg en bra koppling till Balanco Accounting och en strategisk allians är ett utmärkt nästa steg för Metric Accounting. Vår filosofi och våra mål för tillväxt är likartade och vårt gemensamma erbjudande skapar unika möjligheter för små och medelstora företag att utvidga sin verksamhet i Finland. I en allt mer internationell affärsmiljö ser vi stor efterfrågan på tjänster som möjliggör denna typ av expansion. Vår allians stärker vårt erbjudande till kunderna”, säger Edith Lau, VD för Metric Accounting.

Ett koncept för små och medelstora företag att expandera till Finland

Med olika språk, lagkrav och bestämmelser, affärsmetoder och flera andra aspekter som ska förstås och följas, är expansionen till Finland inte alltid en lätt uppgift för ett svenskt företag. Balanco Accountings tjänster består av redovisning, företagsregistrering, bokföring och löneadministration, samt tjänster för fusioner och förvärv, juridiska tjänster och andra speciella situationer i affärer. Genom ett omfattande nätverk av partners finns det också ett brett utbud av ytterligare affärstjänster som marknadsundersökningar och rekrytering av nyckelpersoner.

”Både Sverige och Finland är i grunden entreprenörsvänliga länder. Dock ser regelverk och arbetssätt till viss del olika ut i samband med etablering ett företag när rapporteringssystem ska sättas upp och verksamheten ska komma igång. Att ha en bokföringspartner med lokal förankring och expertis, som kan alla regler och förordningar, förenklar den internationella expansionen avsevärt och gör det möjligt för kunderna att fullt lägga sin tid och kraft på att växa. Kunderna kan förvänta sig samma högkvalitativa service i Finland som de får hos Metric Accounting”, säger Edith Lau.